Thursday, 8 November 2012

SLOT SISWI


     
Wanita merupakan sebaik kejadian yang diciptakan oleh Allah S.W.T . Keistimewaan wanita tidak dapat dinafikan lagi kerana didalam Al-Quran Allah membicarakan secara khusus berkaitan mereka dalam Surah Al-Nisa’.Apabila disebut tentang wanita, tentu kita semua membayangkan wanita ini berkaitan dengan dapur dan anak kerana kelembutannya dari segi fizikal dan spiritual. 

        Namun hakikatnya, wanita mampu untuk bersaing dengan golongan Adam dari segi kerjaya. Mereka mampu untuk berkhidmat dalam bidang profesional seperti doktor,peguam,Jurutera dan pelbagai bidang lagi memandangkan pendidikan dan kelayakan mereka yang tinggi.Hampir semua Universiti di Malaysia ini dimonopoli oleh kaum wanita dan kebanyakannya cemerlang dalam akademik. Persepsi masyarakat sebelum ini yang mengatakan bahawa kaum Hawa ini lemah barangkali boleh disangkal melalui kejayaan dan penguasaan mereka dalam bidang kerjaya. 

          Ayuh sama-sama kita merungkai dan memahami dengan lebih mendalam tentang "Muslimah dan Cabaran Bekerjaya" bersama penulis novel cinta islamik terkenal, Ustazah Fatimah Syarha Mohd Nordin pada 23 November 2012, bertempat di Kompleks Sukan Tunku Najihah, USIM.

"Catch the Dream, be the Cream"

~Kami Prihatin~

No comments: